Skiauterėti sukulentai ir kaktusai

Neretą kaktusų ir sukulentų mylėtoją pakerėjo vis dar neįprasti kaktusai ir sukulentai turintys formą panašią į gaidžio skiauterę. Kitiems šie augalai primena smegenis, koralus ar dar ką nors – mūsų klientų fantazija beribė :) Bet jeigu prie augalo pavadinimo prirašytas žodis „Crested“, tai ir reiškia, kad tai yra augalo forma, apie kurią norime papasakoti.

Ekosistema butelyje- akių džiaugsmas ir interjero puošmena

Žiemai dar nesiruošiant iš kiemo, akys vis labiau ilgisi kažko žalio, vešlaus, kuplaus, šakoto, vos išsikalusių lapelių, sprogstančių pumpurų bei visaip kaip išsikerojusios žalumos. Bet už lango baltuma, ir tai mus paskatino parašyti apie labai smagų dalyką -  žaliąsias ekosistemas buteliuose. Išties, nebūtinai buteliuose, tinka bet kokia skaidri, sandariai užsidaranti talpa.

Kas mus įkvepia. Šiek tiek apie Wabi Sabi.

Wabi Sabi tai nėra makaronų patiekalas, nors ir skamba gardžiai. Tai dizaino kryptis kilusi Japonijoje, savyje nešanti ne tik vizualiai matomus dalykus, bet ir labai didelį filosofinį užtaisą. Tai-tobulai netobulo gyvenimo filosofija.

Tokios tykios ir ramios tegali būti samanos!

Šį kartą apie mūsų vietines, lietuviškąsias samanas ir jų auginimo ypatumus.
Nepaisant porūšio, visos ne taip jau lengvai prijaukinamos (ypač kai to labai nori), lėtai augančios ir lengvai kitų augalų užgožiamos - jos taip pat sėkmingai gali būti auginamos laikantis keleto paprastų taisyklių.