Variegatinių Adenium Obesum sėklos

Adenium Obesum Japanese giant Variegata
    Į krepšelį

Parduodama po 1 vnt

• Adenium Obesum, natūraliai paplitęs rytų ir šiaurės rytų Afrikos šalyse, taip pat Arabijos pusiasalio šalyse. Augalas gamtoje auga įsiterpęs tarp didelių akmenų ir uolų, sunkiomis sąlygomis. Augalo kultivavimą perėmė ir naujais namais jiems tapo Šrilanka ir Tailandas.

Augalo priežiūra nėra sudėtinga, tačiau būtina neperlaistyti. Laistoma tik tada, kai yra lapų ir pilnai išdžiuvęs substratas. Šiltuoju metų laiku augalas mėgsta būti tręšiamas, tada greičiau auga ir lengviau žydi.

Rekomenduojama sėklas prieš sėjimą pamirkyti vandenyje tol, kol sėklos nuskęs, paprastai tai trunka iki 24 valandų. Vėliau prispausti sėklas labai laidžios dirvos arba agroperlito paviršiuje. Galima dengti plėvele - tai padės sėkloms greičiau sudygti. Teigiamai reaguoja į šilumą, tad daiginant galima laikyti netoli radiatorių.

Dėmesio! Sėjant variegatinius adeniumus reikia turėti omenyje, kad tikimybė, kad augalas bus toks kaip motininių nėra šimtaprocentinė. Nuėmus sėklų derlių ir visas pasėjus, dalis augalų turi nedidelį variegatiškumą, kita dalis visai jo neturi. Paskutinioji dalis gali paveldėti ryškų motininį variegatiškumą. Šaltiniuose skirtingai nurodo procentines dalis.

• Alternatyvios prekės