Stephania Pierrei

Į krepšelį

S: diametras 5 cm
    M: diametras 6-7 cm

• Lėtai augantis kaudeksinis augalas su gražios formos lapais. Įprastai turi ramybės (,,miego'') periodą žiemos metu (ar sausuoju laikotarpiu). Tuomet lapai ir stiebai nukrenta. Ramybės periodu Stephania Pierrei laistyti nereikia. Nuo tada kai ima kaltis lapeliai (įprastai pavasarį) iki tol kol lapai nukrenta, Stephania reiktų laistyti saikingai.

Kaudekso skersmuo gali pasiekti maždaug 30 cm diametrą, o stiebo ilgis ir keletą metrų. Stiebą galima paformuoti apkerpant.

Žydi gelsvai žaliais žiedeliais pavasarį (kovas-balandis).

Augalui reikalinga laidi žemė ir saulėta vieta.

Nusipirkus miegantį kaudeksą, reikia žinoti, kad jo prabudinimas gali užtrukti net keletą mėnesių.

Augalą galima prabudinti keletu būdų, vienas iš jų, daiginimo šiltnamiuke arba tiesiog užmaunant celofaninį maišelį ant vazono. Tokiu atveju substratas ir pats augalas gausiai supurškiamas kiekvienąkart, kai drėgmės lašeliai pranyksta nuo šiltnamiuko arba maišelio vidinės pusės. Antras būdas - apatinę augalo dalį merkiant į vandenį. Šiluma ir drėgmė čia vaidina didžiausius vaidmenis. Naudonat šiltnamiuko metodą, mūsų turimos Stephanios išleidžia pirmuosius lapelius per vidutiniškai vieną savaitę, tačiau iš didelės grupės daiginamų Stephania Pierrei visada atsiranda viena/ kita, kuriai sužaliavimas užtrunka ilgiau. Visgi reiktų nepamiršti, kad lapeliai šiuo atveju nėra mūsų pirminis tikslas, mums reikia, kad augalas išleistų šaknis. Todėl drėkinimą ir laikymą šiltnamiukyje arba po celofanu tęsiamę, kol įsitikiname, kad augalas turi ir šaknų. Anksčiau nei po mėnesio šaknų ieškoti neverta. Kai augalas išleidžia šaknis, galima persodinti jį į Jums patinkantį vazonėlį, naudojant kaktusų ir sukulentų substratą. Pilnai įsišaknijusi Stephania auginama tiesiog kaip sukulentas, laistoma, kai substratas pilnai išdžiūsta.Šviesos kiekis lemia lapelių dydį.

Skaitantiems agliškai, neblogas aprašymas, kaip žmogus prabudino miegančią Stephania žiemos viduryje: dienas: https://stephaniaerectacaudexgermination.wordpress.com/2021/01/06/stephania-erecta-caudex-germination-tips/

Kilmės regionas: pietryčių Azija (Tailandas ir Laosas).

Dėmesio! Internetu augalas parduodamas be vazono, ramybės būsenoje.